2011. november 26., szombat

Nigel D Findley : A nap háza ( Shadowrun ) - Jelenlegi ára: 600 Ft


Dirk Montgomery, az egykori Lone Star zsaruból lett árnyvadász egyaránt otthonosan mozog Seattle sötét sikátoraiban, és az indiánok lakta Cheyenne-ben. Tudja, mikor szabad kockáztatnia és mikor kell lapulnia. Ám amikor egy céges vezető egy régi tartozás megfizetését kéri tőle, Dirk hirtelen olyan helyzetben találja magát, amelyben a jól megszokott szabályok már nem működnek többé. Hawaii Királysága csodálatos trópusi üdülőhely... némi hátulütővel. Dirknek óvatosan kell navigálnia a bizonytalan ösvényeken, ha folyamatosan a szigetek feletti uralomért küzdő csoportosulások - a megatársaságok, a kormányzat, a lázadók és a jakuza - előtt akar maradni egy lépéssel. És ha mindez nem lenne elég, ott vannak még a sárkányok, tündék, új barátok... és a régi ellenségek. i szamurájt.
 
A SHADOWRUN világa:
2060-at írunk. A világ megváltozott, egyesek szerint Felébredt.
A világegyetem rejtélyes energiáinak áramlásában beállt nyugalomnak vége szakadt, a mágia visszatért. A tündék, törpék, orkok és trollok ledobták emberi álcájukat, és felvették igazi formájukat. A vadon állatai is megváltoztak, átalakulva a legendák és mítoszok szörnyetegeivé. A mágia elfeledett tradíciói életre keltek, sámánok és mágusok követeltek helyet maguknak és képességeiknek az új világban. Az Ébredés megannyi oldala a misztikum ködébe vész, de a modern társadalom keményen harcol azért, hogy a mágia útjai beilleszkedjenek a technológia világába.
Az Ébredést követő évtizedek a pánik és zűrzavar évei voltak; mintha az Apokalipszis Négy Lovasa vágtatott volna keresztül a Földön. Az ősi kultúrák, melyek sosem vesztették el kapcsolatukat misztikus múltjukkal, mágia segítségével szálltak szembe az őket oly hosszú ideig elnyomó hatalmakkal. A globális telekommunikációs hálózat összeomlott egy rejtélyes vírus támadásának következtében. Sárkányok szárnyaltak az égen. Járványok és éhség tizedelte a világ népességét. A Felébredt fajok és a humánok maradéka közötti összecsapások mindennapossá váltak. Minden központi irányítás összeomlott, és a világ megkezdte süllyedését a pokol örvényében.
Ám az ember túlélő fajta. A pusztulás és zűrzavar mélyéről egy törékeny, új társadalmi rend emelkedett ki. A fejlett mesterséges érzékelési (műérzet) technológia segített a vírus utolsó maradványainak megsemmisítésében, és a régi telekommunikációs hálózat helyén létrejött a Mátrix virtuális valósága. Indiánok, tündék, orkok és törpék új nemzeteket alakítottak. Ahol a környezeti károk és a légszennyezés lakhatatlanná tették a területeket, környezetvédő csoportok szálltak szembe a szennyezés felelőseivel, és a Felébredt hatalmak különös mágiájukkal gyógyították meg a Föld sebeit. Központi kormányzatok zsugorodtak apró nemzetekké és városállamokká, amint a világon bekövetkezett változásoktól való félelem éket vert a különböző társadalmi helyzetű csoportok közé. Hatalmas kiterjedésű városok, úgynevezett metroplexumok jelentek meg mindenütt; ezeknek a hatalmas városi dzsungeleknek a területe néhol egész államokéval vetekedett. A rendfenntartó szervezetek nem tudtak többé gátat szabni a bűnözési hullámnak és a felkeléseknek, ezért privatizálódtak, vagy cégekkel kötöttek szerződést.


Jelenlegi ára: 600 Ft

Az aukció vége: 2011-11-25 15:43
. Nigel D Findley : A nap háza ( Shadowrun ) - Jelenlegi ára: 600 Ft

Fontos